Az önkormányzat pénzeli a nagykanizsai diákok mozijegyét

Vágólapra másolva!
A városi költségvetésből támogatja a helyi diákok mozijegyét a nagykanizsai önkormányzat: a rendelkezéssel egyrészt a város egyetlen filmszínházát szeretnék támogatni, másrészt a kisiskolásoknak biztosítanak kedvezményes kikapcsolódási lehetőséget.
Vágólapra másolva!

Különlegesen olcsó mozizási lehetőséget kínál általános iskolás tanulóinak Nagykanizsa: a közgyűlés döntése értelmében a diákok - az év során négy alkalommal - mindössze 200 forintért nézhetnek meg egy-egy filmet a helyi moziban.

A különleges "mozibérlettel" egy jegy 400 forintba kerül, ennek a felét vállalja át a városi költségvetés. A kedvezmény csak az iskolai szabadidő-szervezők által kiválasztott, iskolai szervezésű mozilátogatásokra érvényes.

A január végén elfogadott határozattal az önkormányzat célja az volt, hogy Nagykanizsa valamennyi általános iskolás tanulója számára biztosítsanak kulturális és kikapcsolódási lehetőséget. A támogatás mellett szólt az is, hogy így közvetetten támogatják a város egyetlen moziját, amely korábban pénzügyi nehézségekkel küzdött.

A városi mozi 2007-ben be is zárt; ekkor felmerült, majd le is került a napirendről, hogy több tízmillió forintos önkormányzati beruházással nyissanak újra mozit a városban. Végül másfél év után egy magáncég kisebb kapacitással újból megnyitotta a nagykanizsai filmszínházat.