Milliókat költ PR-cikkekre a kormány

Vágólapra másolva!
Több millió forintért rendeltek PR cikkeket a minisztériumok különböző lapoktól - írja a pénteki Magyar Nemzet. A legtöbbet, 8 milliót a Vasárnapi Hírek keresett a kormányzati megbízásokkal, a legtöbb cikket pedig a kulturális tárca rendelte meg.
Vágólapra másolva!

A Vasárnapi Híreknek körülbelül 8, a Metropolnak 4,5, a Népszabadságnak 3,4, a Blikknek pedig 2,4 millió forintot fizetett a kormány PR-cikkek írásáért az utóbbi hónapokban - írja a pénteki Magyar Nemzet. A napilap szerint az ötmillió forint alatti szerződések listájából kiderül, hogy a kormány "futószalagon" rendel meg PR-cikkeket saját tevékenységének fényezésére "a hozzá közel álló lapokban".

A Vasárnapi Híreknek kifizetett nyolcmillió forint nagy része a Hiller István által vezetett Oktatási és Kulturális Minisztériumtól származik, amely tavaly júliustól december végéig összesen ötmillióért, az év első öt hónapjában pedig két és fél millió forintért rendelt meg oktatási témájú cikkeket a 41 ezer példányban értékesített hetilaptól. Emellett az egészségügyi tárcától közel félmillió forintot kapott az újság tavaly február és június között.

Az ingyenesen terjesztett Metropol kiadója négy különböző megbízáson keresztül mintegy 4,5 millió, a Népszabadság 3,4, míg a Blikk körülbelül 2,4 millió forintot kapott az oktatási minisztériumtól PR-cikkekért. Hiller István tárcája emellett több mint tízmillió forintot költött arra, hogy nagyobb vidéki lapokban jelentessen meg PR-cikkeket. A Magyar Nemzet minden minisztériumtól bekérte az ötmillió forint alatti szerződések listáját, de több helyről nem kapott választ.