Tizenhárom évet kapott a vasalós gyilkos

Vágólapra másolva!
Tizenhárom évre ítélték azt a férfit, aki vasalóval vert agyon egy idős kecskeméti asszonyt. A házmesterként dolgozó férfit az asszony kérte meg, hogy javítsa meg a vasalóját.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki a villanyvasalóval vert agyon egy idős kecskeméti asszonyt. A 33 esztendős férfi házmesterként dolgozott egy főként idős emberek lakta kecskeméti épülettömbben. Munkájából adódóan több lakóval, így a későbbi áldozatával, egy 72 esztendős asszonnyal is baráti kapcsolatba került, rendszeresen bejárt az egyedül élő asszonyhoz, akinek a bizalmába férkőzött.

A férfi állandó pénzproblémákkal küzdött, mikor összetört egy bérelt személygépkocsit, a javítás díját nem tudta kifizetni. Mikor felhívták a férfit az autókölcsönzőtől, hogy mielőbb vigye vissza a kocsit, elhatározta, hogy az autó kiváltásához szükséges pénzt az idős asszonytól szerzi meg. Felment az asszonyhoz, aki megkérte, javítsa meg villanyvasalóját. A férfi a neki háttal álló idős nőt a vasalóval többször tarkótájékon ütötte, aki eszméletét vesztve a földre zuhant.

Ezt követően a férfi átkutatta a lakást, de bizonyíték nincs arra, hogy bármit is eltulajdonított volna. Az asszony rövid idő múlva agyzúzódás következtében elhunyt. Holttestét több nappal később fedezték fel családtagjai, akik tűzoltók segítségével jutottak be a lakásba. A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért őt jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte.