Jogerősen felfüggesztettet kapott Szabadi Béla

Vágólapra másolva!
Nyolc évvel a büntetőeljárás megindítása után zárult le jogerősen Szabadi Béla volt kisgazda politikust. A Legfelsőbb Bíróság két év felfüggesztett börtönre ítélte a korábbi államtitkárt, akit hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntettében talált bűnösnek.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Szabadi Béla volt kisgazda politikust, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) korábbi politikai államtitkárát a Legfelsőbb Bíróság. A harmadfokú ítélet jogerős, az ellen már nem lehet fellebbezni.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly áprilisban ítélte hivatali visszaélés miatt nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre Szabadi Bélát. A másodfokú döntés ellen a vád és a védelem egyaránt fellebbezett, így került Szabadi Béla ügye harmadfokon a Legfelsőbb Bíróságra.

Szabadi az Orbán-kormány idején, Torgyán József minisztersége alatt volt az FVM politikai államtitkára, ameddig nyolc éve büntetőeljárás nem indult ellene. A volt politikus az eljárás kezdeti szakaszában több hónapot töltött előzetes letartóztatásban, később pedig házi őrizetben volt, majd lakhelyelhagyási tilalom hatálya alá került.