Évértékeléssel Gyurcsány megelőzi Orbánt

Vágólapra másolva!
Két nappal megelőzi Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évértékelésben Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. Orbán a Millenáris Parkban február 18-án tart országértékelőt, Gyurcsány a Parlamentben február 16-án - ekkor jórészt az adórendszer és a szociális rendszer tervezett átalakításáról lesz szó.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor két hét múlva, február 18-án, a Millenárison tartja szokásos országértékelő beszédét - mondta Martonyi János, a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke. A Fidesz elnökének tizenegyedik országértékelésére körülbelül 800 meghívott vendéget várnak. A budai Millenáris Parkban február 18-án, szerdán délután négy órakor kezdődő rendezvényt a szokásoknak megfelelően Martonyi János nyitja meg.

Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben, miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden januárban, illetve februárban Budapesten mondja el évértékelő beszédét.

Tavaly a Fidesz elnöke február 13-án tartotta országértékelő beszédét a Syma csarnokban, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pedig február 18-án mondott évindítót a parlamentben. Idén megfordul a sorrend, hiszen Gyurcsány Ferenc a február 16-ai első parlamenti ülésen jelenti be az adórendszer, valamint a foglalkoztatási és a szociális rendszer átalakításához kapcsolódó intézkedéseket.