Influenzajárvány miatt látogatási tilalom több kórházban

Vágólapra másolva!
Több kórházban látogatási tilalmat rendelt el az ÁNTSZ az influenzajárvány miatt. Van, ahol részleges a tilalom, egy kistarcsai és egy ceglédi intézményt viszont teljesen lezártak a látogatók elől.
Vágólapra másolva!

Az influenza terjedése miatt csütörtöktől részleges, illetve teljes látogatási tilalmat rendelt el több közép-magyarországi kórházban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - közölte szerdán honlapján a szervezet. A látogatási korlátozásra azért van szükség, mert a közép-magyarországi régió területén folyamatosan emelkedik azoknak a száma, akik influenzára jellemző tünetekkel fordulnak orvoshoz.

Így az ÁNTSZ regionális intézetének tiszti főorvosa látogatási tilalmat rendelt el a régió területén működő szülészeti, csecsemő- és újszülött-, intenzív terápiás, transzplantációs, hematológiai és onkológiai osztályokon, továbbá a koraszülött intenzív centrumokban. A kórházigazgatók saját hatáskörben - a helyi megbetegedési helyzet függvényében - más osztályokon is elrendelhetnek látogatási tilalmat.

Pest megye keleti részén a kiemelkedően sok influenzás megbetegedés miatt teljes látogatási tilalom van a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban és a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban. Az ÁNTSZ közölte azt is, hogy a háziorvosoknál jelenleg is rendelkezésre áll az influenza elleni térítésmentes oltóanyag a krónikus betegségben szenvedők és a 60 éven felüliek részére.

Zalában is átlépte a járvány-szintet az influenzaszerű megbetegedések aránya, bár még csak enyhe mértékben, és jelentősen nőtt az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Zala megyében Keszthely, Hévíz és Zalaszentgrót térségében a legmagasabb a fertőzöttség, míg Szabolcsban Nyíregyháza, Ibrány, Nagyhalász, Nagykálló és Tiszavasvári környékén.