Ittas rendőr gázolt el két nőt

Vágólapra másolva!
A BRFK egyik motoros rendőre még január 24-én ittasan elgázolt két nőt Somoskőújfalun. A férfi segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, de lakásán elfogták.
Vágólapra másolva!

Ittas rendőr gázolt el két nőt a Nógrád megyei Somoskőújfalun még január 24-én - erősítette meg az MTI értesüléseit hétfőn a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Egy 26 éves salgótarjáni férfi január 24-én, szombaton az általa vezetett személygépkocsival Somoskőújfalun, az Ifjúság úton Salgóbánya irányába tartott, amikor elütött két, az út szélén sétáló gyalogost. A 37, illetve 78 éves helybeli nők nem sokkal korábban szálltak le a menetrend szerint közlekedő autóbuszról. Előbbi súlyos, utóbbi pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A sofőr megállás nélkül továbbhajtott a baleset helyszínéről, de a rendőrök a lakásáról előállították. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi alkoholt fogyasztott. A balesetet okozó rendőr a Budapesti Rendőr-főkapitányság motoros rendőre volt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti alosztálya az ügyet - illetékesség és hatáskör hiányában - segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette megalapozott gyanúja miatt megküldte a Salgótarjáni Nyomozó Ügyészségnek.