Agyvérzésnek nézett egy orvos tizenöt késszúrást

Vágólapra másolva!
Agyvérzésnek nyilvánította egy idős pécsi nő halálát egy orvos. A január közepén egy pécsi lakásban talált elhunytról másnap a boncasztalon kiderült, hogy 15 késszúrással végeztek vele. A rendőrség jegyzői és tisztiorvosi vizsgálatot kezdeményezett az orvos ellen.
Vágólapra másolva!

Jegyzői és tisztiorvosi eljárást kezdeményeztek egy pécsi háziorvos ellen, aki azt állapított meg egy idős nőről, hogy agyvérzésben halt meg, holott a nőt leszúrták - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Az orvost január közepén hívták ki a mentők egy pécsi, Frankel Leó utcai lakásban talált holttesthez. A doktor azt mondta a hozzátartozóknak, hogy az elhunyt agyvérzést kapott, ezért a rendőrséget nem értesítették az esetről.

Csakhogy másnap a nő boncolásakor kiderült, hogy a hátán 15 késszúrás volt. A Baranya Megyei Kórház patológusa hívta fel ezzel a rendőrséget. A rendőrök ezután tartottak helyszíni szemlét az elhunyt otthonában, és kutattak a nyomok után.

A rendőrség szerint a háziorvos komoly szakmai mulasztást követett el, amelyekért büntetőjogilag nem vonható felelősségre, de etikailag felelősség terheli, ezért ki kell vizsgálni az ügyet. Ráadásul mivel nem ismerte fel, hogy bűncselekmény történt, megnehezítette a gyilkos kézre kerítését. Fellegi Norbert, a rendőrség bűnügyi osztályának vezetője szerint ilyen súlyos orvosi mulasztást még nem jegyeztek fel a magyar kriminalisztika történetében.