Februárban elkészül az MSZP EP-listája

Vágólapra másolva!
Február 28-ig elkészül az MSZP EP-listája - mondta hétfőn Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke. A kormányfő szerint nem fognak olyan visszafogott kampányt szervezni, mint a tavalyi népszavazás előtt.
Vágólapra másolva!

Február 28-ig összeállítja az MSZP a párt európai parlamenti listáját - mondta hétfőn Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP közösségi oldalának, a kapcsolat.hu-nak.

A kormányfő, pártelnök szerint az MSZP kampánya május elejétől június elejéig fog tartani. Gyurcsány szerint a 2008-as népszavazás - a vizitdíjról, kórházi napidíjról és a tandíjról tartott népszavazás - előtti visszafogottabb, csendesebb kampányt elhibázták. "Most nem fogjuk elkövetni ezt a hibát. Ez egy tisztességes, rendes, korrekt kampány lesz" - fogalmazott Gyurcsány.

Gyurcsány szerint olyan jelöltek is fel akarnak kerülni a listára, akik egyéni parlamenti képviselők. A kormányfő szerint közöttük van olyan, aki alkalmas EP-képviselőnek, de meg kell fontolni, hogy emiatt legyen-e előrehozott választás abban a választókörzetben.

Az európai parlamenti választások a 27 tagállamban 2009. június 4. és 7. között lesznek. Magyarországon várhatóan vasárnap, azaz június 7-én lesz az EP-választás.