Biztonsági őr futamított meg egy bankrablót

Vágólapra másolva!
Bankrablást akadályozott meg a biztonsági őr egy budapesti bankfiókban hétfőn. Bár a támadónál valószínűleg fegyver is volt, végül nem dördült lövés a dulakodás során, a rabló viszont elmenekült.
Vágólapra másolva!

Bankrablási kísérlet történt hétfőn délelőtt egy budapesti bankfiókban. Egy feltehetőleg fegyverrel felszerelkezett férfi a készpénz átadására szólította fel az alkalmazottakat egy zuglói, Kerepesi úti bankban. A biztonsági őr azonban közbelépett, és megakadályozta a rablást.

Az őr megkísérelte elvenni a támadó fegyverét, majd dulakodni kezdett vele. A rabló valószínűleg nem számított a biztonsági őr fellépésére, s végül pénz nélkül menekült el a bankból - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A rablási kísérlet során lövés nem dördült, személyi sérülés sem történt. A BRFK megkezdte a nyomozást az ügyben.

Az elmúlt két hónapban összesen nyolc pénzintézetet támadtak meg a fővárosban. Legutóbb január 28-án fosztottak ki egy bankfiókot a Váci úton, egy bevásárlóközpontban, és még ugyanaznap egy pénzszállítót is kiraboltak. Előtte néhány nappal két XI. kerületi pénzintézetet raboltak ki, január 13-án pedig egy óbudai bank kifosztásánál a rabló túszt is ejtett.

Decemberben egy újbudai és egy ferencvárosi pénzintézetet raboltak ki. Az elkövetők feltehetőleg ott is fegyverrel fenyegették meg a banki dolgozókat.