Februártól teljesen átalakul a Fidesz irányítása

Vágólapra másolva!
Februártól teljesen új irányítási rendszert vezetnek be a Fidesznél, más emberek más struktúrában irányítják majd a pártot - jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A változtatásokat többek között a közelgő európai parlamenti választással indokolták.
Vágólapra másolva!

Teljesen új irányítási rendszert vezetnek be hamarosan a Fideszben - jelentette be Orbán Viktor, a párt elnöke a Magyar Rádiónak adott interjújában. Orbán szerint nem csak az európai parlamenti választásokhoz kapcsolódó kampány, de az elkövetkező parlamenti választás miatt is szükség van az átalakításra. A párt egész szervezetét egészen más rendszerben, más emberekkel fogják irányítani - mondta Orbán Viktor MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának.

Orbán azután beszélt az átalakítási tervekről, hogy a Fidesz szombaton bemutatta az európai parlamenti választási listáját. Ezen Deutsch Tamás, a pártelnöki kabinet vezetője befutó helyen szerepel, vagyis nagy valószínűséggel még idén Brüsszelbe távozik. Orbán szerint "ezen a poszton szükségszerű a változás", és - mint szavaiból kiderült - ennél nagyobb átszervezéseket is végrehajtanak majd.

Egy vasárnapi sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője is megismételte az átszervezés hírét, hozzátéve, hogy a párt irányítási rendszerét február 1-jétől alakítják át. Ennek részleteit most dolgozzák ki, és január végén ismertetik a közvéleménnyel - mondta a szóvivő.

Orbán európai körútra indul

A vasárnapi sajtótájékoztatón Szijjártó azt is bejelentette, hogy Orbán Viktor, a jövő héten európai körútra indul, melynek során az európai biztonságpolitikáról és a világgazdasági válság európai hatásairól, a krízis kezeléséről tárgyal majd vezető politikusokkal.

Kedden a Fidesz elnöke a thüringiai tartományi kormányülésen előadást tart az európai biztonságpolitikáról,húszéves tapasztalatokat összegezve. Ennek a felszólalásnak "rendkívüli aktualitást ad mindaz, ami a kontinens gázellátásával kapcsolatos helyzetet érinti" - jegyezte meg a szóvivő, hozzátéve, hogy "rendkívül felelőtlenek voltak azok a nyilatkozatok, amelyek kétségbe vonták egy Oroszországtól független, alternatív energiaforrás", így a Nabucco-vezeték megépítésének szükségességét.