Járőrtársa lőtte meg a határrendészt

Vágólapra másolva!
Saját járőrtársa lőtt rá véletlenül egy határrendészre hétfőn Zákánynál - derítette ki a rendőrség. A járőrök korábban úgy próbálták eltussolni az esetet, hogy azt állították: az Őrtilos melletti erdőből lőttek rájuk.
Vágólapra másolva!

A korábbi feltételezésekkel ellentétben nem orvvadász, hanem saját járőrtársa lőtt meg véletlenül december 29-én éjszaka egy határrendészt Zákánynál. Az érintettek szerették volna eltussolni a történteket, ezért eljárást kezdeményeztek ellenük - közölte a rendőrség csütörtökön.

A 30 éves főtörzsőrmester járőr a könyökén sérült meg, meg kellett műteni. Korábban a járőrök azt mondták, hogy az Őrtilos melletti erdőből lövést hallottak, majd a hangforrás nyomába eredtek - ekkor találta el egyiküket egy lövés, amely állításuk szerint vélhetően szándékos volt. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerint azonban a járőrt nem szándékos, hanem a társától származó véletlen lövés sebesítette meg.

A járőrök a balul sikerült lövés leplezésére találták ki az általuk előadott történetet - közölte a rendőrségi sajtószolgálat. A Zákányi Határrendészeti Kirendeltség állományilletékes parancsnoka csütörtökön azonnali hatállyal kezdeményezte a felmentésüket. Büntetőeljárás is indulhat ellenük - ezt kezdeményezte a Somogy Megyei rendőr-főkapitányság megbízott vezetője a Somogy Megyei Nyomozó Ügyészségnél.