Rakéta nyerte a somogysárdi nyúlfuttatást

Vágólapra másolva!
Malaccsókolás, kakasfogás is volt csütörtökön Somogysárdon, ahol 17-szer rendeztek szilveszteri nyúlfuttató versenyt. Kézzel nem lehet hozzáérni a versenyzőkhöz, de lehet a cél felé csalogatni az állatokat.
Vágólapra másolva!

Rakéta volt a leggyorsabb csütörtökön a 17 alkalommal megrendezett somogysárdi nyúlvágtán a felnőtt futtatók kategóriájában. A 14 év alatti futtatók nyulai közül a Szilveszteri vacsora nevű állat volt a leggyorsabb.

A somogyi településen az év utolsó napján megfuttatják a nyulakat. Idén közel ötven nyulat neveztek. Az állatokat gazdáik különböző trükkökkel csalogatták a cél felé, ügyelve arra, hogy kézzel ne érjenek hozzájuk, ezt ugyanis tiltja a szabályzat.

Csikós-Nagy Márton azt mondta, kevesen tudják, hogy nemcsak a malac, de a termékenységet jelképező nyúl is szerencsét hoz az új évre. A sárdiak ezzel a versennyel kívánnak sikeres új esztendőt az országnak és maguknak.

A nyulak versengése mellett galambröptetést, malaccsókoló- és kakasfogóversenyt, valamint gumicsizma-dobálást is láthattak az érdeklődők.

Az idei nyúlfuttatásra való készülődést beárnyékolta, hogy a verseny előtt két nappal részeg fiatalok el akarták lopni és eközben összetörték a kaposvári sétálóutcában felállított, a rendezvényre invitáló kétszáz kilós, tölgyfából faragott nyulat, amelyet a polgármester 12 évvel ezelőtt faragott, azóta a verseny cégére.