Vágólapra másolva!
Pest megyében és Budapesten kapták a legtöbb riasztást a tűzoltók az éjjeli viharok miatt. Többnyire kidőlt fákhoz, roskadozó kéményekhez és elárasztott pincékhez kellett kivonulniuk.
Vágólapra másolva!

Elsősorban kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz és vízszivattyúzáshoz riasztották a tűzoltókat az elmúlt éjszakai viharos szél miatt - közölte a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szombat reggel. Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, a meteorológiai szolgálat péntek este rendelt el narancssárga riasztást az ország három régiójára: először Közép-Magyarországra, majd a Dél-Dunántúlra és a Dél-Alföldre is.

Tájékoztatása szerint a tűzoltókat a viharos időjárás miatt 35 esetben riasztották, általában kidőlt fákhoz, vízszivattyúzáshoz kellett kivonulniuk. A legtöbb riasztás Pest megyében volt.

Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság főosztályvezetője elmondta: Budapesten pénteken mintegy 50 riasztást kaptak, amelyből körülbelül tíznél az erős szél miatt keletkezett károkhoz kellett segítséget nyújtaniuk. Általában leszakadt faágakhoz, illetve vízszivattyúzáshoz és megrongálódott kéményhez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak - tette hozzá.