Pszichológus segít a kardos gyilkosság szemtanúinak

Vágólapra másolva!
Pszichológus segít azoknak, akik szemtanúi voltak a salgótarjáni kettős gyilkosságnak. A rendőrség szerint nehéz lesz feldolgozniuk, hogy látták, amint a férfi lemészárolja korábbi barátnőjét, és annak új barátját.
Vágólapra másolva!

Rendőrségi pszichológustól kapnak segítséget azok a bolti alkalmazottak, akik szemtanúi voltak az egy héttel ezelőtti salgótarjáni kettős gyilkosságnak. "Akik látták a gyilkosságot, olyan traumát éltek át, amelyet egyedül nagyon nehéz feldolgozni. A szemtanúk kedden a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében csoportos foglalkozás keretében, egy vezetett beszélgetés során fogalmazták meg érzelmeiket, félelmeiket" - mondta kedden Dankóné Nagy Éva, a rendőr-főkapitányság sajtófőnöke. A szemtanúknak a rendőrség pszichológusa segít.

December 14-én este Salgótarján belvárosában egy 27 éves férfi egy 49 centiméteres bozótvágó késsel meggyilkolta egykori barátnőjét, majd végzett annak új társával is. A tettes a macsetával előbb a nőt vagdalta össze, majd a férfit, aki bemenekült egy élelmiszerboltba, de támadója követte, és az üzletben is folytatta a mészárlást: a védekező férfinek egyik kezén levágta az ujjakat, majd levágta csuklóban a másik kezét.

Mindkét áldozat belehalt a sérüléseibe. A tettes elmenekült, de két órán belül elfogták. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, az igazságügyi elmegyógyintézetben őrzik és megfigyelik.