Vágólapra másolva!
Közel nyolcszázmillió forint értékben adott megrendeléseket a közlekedési minisztérium a közösségi közlekedés átalakítási programjának keretében - írja a Népszabadság. A lap szerint állami és magánszektorban dolgozó szakértők hada dolgozott. Eredmény még nincs, de több ezer oldalnyi szakmai anyag született.
Vágólapra másolva!

A közlekedési minisztérium 770 millió forint értékben adott megrendeléseket a vasúti és a közúti közlekedés átalakításában közreműködő szakértőinek, további 61 millió forint 2010-es kifizetésére pedig három új szerződést kötnének - írja a Népszabadság.

A lap szerint eredményt még nem hozott a közösségi közlekedés átalakítását célzó program, de már több száz, esetleg több ezer oldalnyi szakmai anyag, tervezet, előterjesztés és javaslat született. A dokumentumok összeállításában a MÁV, a Volán-társaságok és a minisztériumok munkatársai mellett szakértők hada, köztük a Közlekedéstudományi Intézet Kht., a Regionális Fejlesztési Holding Zrt., valamint számos magáncég is részt vett.

A cégek szerepet vállaltak menetrendek egyeztetésében, kompokat, réveket vizsgáltak felül, elővárosi vasúti és busztársaságok létrehozásának lehetőségeit mérték fel egyebek mellett.