Négyen megfagytak a hétvégén

Vágólapra másolva!
Nyíregyházán, Királdon, Szekszárdon és Komárom-Esztergom megyében is hűltek ki emberek a nagy hideg miatt. A kiérkező mentők többükön már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
Vágólapra másolva!

Megfagyott egy 54 éves férfi Szekszárdon, holttestét vasárnap találták meg - közölte a Tolna megyei rendőrség. Szombaton este, ittas állapotban indult el a Palánki-hegyen lévő tanyájához. Útközben feltehetően megcsúszott, elesett, esetleg elaludt - közölte a rendőrség szóvivője, aki szerint a férfi az idei tél hideg éjszakáinak első áldozata Tolna megyében.

A mentőket gyakran hívják lehűlt, vagy kihűlt emberekhez. A hétvégén Nyíregyházán és Királdon találtak a hideg miatt meghaltakat. A nyíregyházi mentőket hívták a hétvégén kihűlés miatt, ők már csak a halál tényét tudták megállapítani. A halott közterületen feküdt. Bakonytamásiba szintén egy lehűlt beteg miatt hívtak mentőt, őt sikerült is megmenteni és a kórházba vinni. Királdra hétfőn reggel kellett kimenniük a mentőknek, ott szintén egy kihűlés miatt elhunyt beteget találtak egy lakásban - közölte Valics Dezső, az OMSZ sajtóügyeletese a Független Hírügynökséggel.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szintén a hidegben meghalt férfiról adott tájékoztatást hétfőn. A 35 éves, tatabányai hajléktalant még sikerült kórházba vinni a kapualjból, ahol megtalálták, de a kórházban később meghalt. A férfi teste 31 fokosra hűlt le. A megyében összesen 7 embert mentettek meg a rendőrök azzal, hogy mentőt, vagy kríziskocsit hívtak hozzájuk.