Leszerelték a cigányveréssel gyanúsított rendőröket

Vágólapra másolva!
Távozott a rendőrség kötelékéből az a két hevesi rendőr, akik állítólag a múlt héten súlyosan bántalmaztak egy cigány férfit. A leszereléssel megszűnt a rendőrök ellen folyó fegyelmi vizsgálat, de az ügyészség továbbra is nyomoz az ügyben.
Vágólapra másolva!

Csütörtöktől megszűnt a szolgálati viszonya annak a két hevesi rendőrnek, akik a múlt hét pénteken állítólag bántalmaztak egy roma férfit - mondta a Heves Megyei Hírlapnak Juhász István megyei rendőrfőkapitány. A leszerelés miatt nem folytatódik tovább a két rendőr ellen indult fegyelmi vizsgálat, az ügyészség azonban továbbra is nyomoz ellenük.

M. András hevesi lakos azt állítja, hogy hazafelé tartott, amikor hirtelen rendőr járőrautók fékeztek mellette. Ezekből gyakorlóruhás rendőrök szálltak ki, akik azt kiabálták: "Állj meg, te rohadt, büdös cigány!" A férfi szerint a rendőrök gáz-riasztópisztollyal fejen lőtték, majd az egyik kocsi csomagtartójába tuszkolták, a város határában lévő tóhoz vitték. Ott ütlegelték, majd belelökték a vízbe, miközben szidalmazták.

A férfi feljelentést tett az Egri Nyomozó Ügyészségen. Hajdú Tamás vezető ügyész korábban a megyei napilapnak azt mondta, M. Andrást a kórházban az egri rendőrök hallgatták meg, és vették jegyzőkönyvbe a feljelentését, de a kihallgatáson már a nyomozó ügyész is jelen volt. Az ügyészek hétfőn kora reggel helyszíni szemlét is tartottak, majd elrendelték a nyomozást.