Hétfőtől kaphatók a szilveszteri tűzijátékok

Vágólapra másolva!
Idén is csak szigorú feltételek mellett lehet megvenni és használni a tűzijátékokat: a pirotechnikai cikkek hétfőtől vásárolhatók meg, használni azonban csak szilveszter napján lehet ezeket. Január első öt napjában a fel nem használt tüzijátékokat vissza kell vinni a vásárlás helyére, de a pénzt ilyenkor az árus nem köteles visszaadni.
Vágólapra másolva!

December 28-tól lehet engedély nélkül megvásárolni és tartani az úgynevezett kis- és közepes tűzijátékokat. Ezeket az eszközöket december 31-én reggel hat óra és január 1-je reggel hat óra között lehet felhasználni. A fel nem használt tűzijátékokat a vásárlás helyén január első öt napjában visszaveszik, de pénzt nem kötelesek visszaadni. Aki a maradék tűzijátékokat nem viszi vissza, vagy a kijelölt időszakon kívül ilyeneket magánál tart, az szabálysértést követ el, ami több tízezer forintos bírsággal jár.

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság 74 árusítóhelyet engedélyezett a rendőrséggel közösen. Ezek a helyek általában bevásárlóközpontok környékén található fém konténerek, a kis- és közepes tűzijátékokat ugyanis árusítani is csak a megfelelő biztonsági előírások mellett lehet - mondta Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs főosztályvezetője.