Vágólapra másolva!
Halálos beteg és hamarosan meg fog halni - ezt írta egyik ismerősének a pécsi ámokfutó a lövöldözés előtti napon - hangzott el az RTL Klub Híradójában csütörtökön. A lövöldöző arról is írt, hogy senki nem siratná, ha meghalna, és már évek óta nem volt egy jó napja sem.
Vágólapra másolva!

"Meg fogok halni" - így kezdődött az internetes levelezés a pécsi ámokfutó és egyik ismerőse között egy nappal azelőtt, hogy a 23 éves gyógyszerészhallgató lelőtte egyik diáktársát, három másik embert pedig megsebesített - hangzott el az RTL Klub Híradójában. A fiú később ezt írta:"...mielőtt felfordulok, küldök sms-t, .... senki nem sirat meg, így nincs mit vesztenem, és ez jó. Most nem akarom sajnáltatni magam." A Híradóban egy birtokukba került internetes levelezésre hivatkoztak.

A Híradó szerint a két fiú nagyjából negyed óráig csetelt, az ámokfutó a levelezés vége felé ezt írta: "...ma elég jó napom lett volna, jó kedvem volt, előadáson megdicsért a professzor, de ez is a levesbe ment el, évek óta nem volt jó napom, ilyen életet hagyok magam mögött, vagy szted én ehhez ragaszkodok? A betegség számomra megváltás."

Az ámokfutót vizsgáló orvos néhány nappal a lövöldözés után úgy nyilatkozott, hogy a fiú hangokat hallott, és úgy érezte, kigúnyolják. Mint kiderült, a fiú 15 éves kora óta küzd tudatzavarral. Mivel sűrűn váltogatta a pszichiátereit, nem derült fény kényszeres viselkedésére - mondta az RTL Klubnak koerábban az az orvos, aki a lövöldözés után vizsgálta meg az egyetemistát.

A fiút szerdán Budapestre szállították, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe. Büntethetősége is attól függ, hogy beszámítható állapotban volt-e a lövöldözéskor. Arról nincs információ, hogy a vélt vagy valós halálos betegségét vizsgálják-e az orvosok - írja a Független Hírügynökség.