Fiatal kórházi dolgozó halt bele a H1N1 szövődményébe

Vágólapra másolva!
A szombathelyi Markusovszky Kórház egyik fiatal férfi dolgozója meghalt kedden a H1N1-fertőzés szövődményeként fellépő kétoldali tüdőgyulladásban. Szombathelyen meghalt egy idős férfi is, akinek szervezetében szintén kimutatták a vírust, de egyelőre nem egyértelmű, hogy abba halt-e bele.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy H1N1-fertőzött, 30 éves férfi, a szombathelyi Markusovszky Kórház dolgozója kedd reggel a kórház intenzív osztályán - közölte Schneider Ferenc, a kórház infektológiai osztályának vezető főorvosa. A férfit az ünnepek előtt vették fel a kórházba, és már ekkor súlyos volt az állapota, ezért géppel lélegeztették, de belehalt az influenza szövődményként fellépő kétoldali tüdőgyulladásba. Schneider szerint a fiatalember egyébként teljesen egészséges volt, és a kórház dolgozójaként ingyen megkaphatta volna a védőoltást, de nem élt ezzel a lehetőséggel.

A Vas Népe internetes kiadása szerint a férfi két hete jelentkezett infuenzaszerű tünetekkel a háziorvosánál, az orvos pedig köhögéscsillapítót írt fel neki, majd hazaküldte. A lap úgy tudja, mivel a férfi tünetei továbbra sem enyhültek, tüdejét is megvizsgáltatta, de napokig csak láz-és fájdalomcsillapítóval kezelték.

A főorvos tájékoztatása szerint kedden a kórházban meghalt egy 93 éves őriszentpéteri férfi is, akinek a szervezetében szintén kimutatták a vírust. Ő combnyaktörés miatt került kórházba, egyelőre tisztázásra szorul, hogy a fertőzésbe halt-e bele, vagy egyéb betegségébe. Az idős férfi egy hónappal ezelőtt megkapta a H1N1 elleni védőoltást.

http://origo.hu/images/life/h1n1/h1n1_origo.html