Függetlenként indul a Fidesz-listáról lemaradt Molnár Oszkár

Vágólapra másolva!
Független jelöltként indul a 2010-es országgyűlési választáson Molnár Oszkár, miután a Fidesz úgy döntött, nem indítja egyéni jelöltként a botrányos kijelentéseiről elhíresült edelényi polgármestert. Molnár azt mondta, nem bánt meg semmit, és továbbra is tagja maradna a pártnak, ha nem zárják ki.
Vágólapra másolva!

Molnár Oszkár nem bánta meg az elmúlt hónapokban botrányt okozó kijelentéseit, amelyek feltehetően közre játszottak abban, hogy a Fidesz nem támogatja egyéni országgyűlési képviselő-jelöltként a jövő tavaszi országgyűlési választásokon. Edelény polgármestere hétfőn azt állította: a párttól korában azt a tájékoztatást kapta, hogy ha nem indul az országgyűlési választásokon függetlenként, akkor támogatják polgármesteri indulását. Ennek ellenére Molnár az országgyűlési és a polgármesteri választásokon is elindul független jelöltként.

A Fidesz országos választmánya hétfőn véglegesítette az egyéni jelöltek listáját. Molnár Oszkár edelényi polgármesterről azonban már korábban kiderült, hogy nem indítják egyéniben, miután nem is hívták meg Felcsútra, ahol Orbán Viktor pártelnök egyenként beszélgetett el a párt összes képviselőjelöltjével. A Fidesz egyéni jelölteket rögzítő listája szerint Borsod megyei 8-as választókerületben, Edelény és térségében Daher Pierre, libanoni keresztény arab származású kórházigazgató lesz a Fidesz-KDNP jelöltje.

Molnár az [origo]-nak azt mondta, bár hivatalosan csak ma tudta meg, hogy nem lesz egyéni jelölt, ezt már sejtette abból, hogy sem a felcsúti meghallgatásra, sem a választókörzetében tartott meghallgatásra nem hívták meg, utóbbin Daher Pierre vett részt. A döntést állítása szerint nem indokolták meg, de mint mondta, nem fog kilépni a pártból, bár azt nem tudja, hogy kezdeményezni fogják-e a kizárását.

A helyette indított Daher Pierre-ről azt mondta, hogy az ő javaslatára lett először a helyi járóbeteg-központ vezetője 2003-ban, majd kórházigazgató, miután a járóbetegellátást és a kórházat összevonták. Molnár szerint korábban baráti viszonyban voltak, hétfőn azonban agilis, törtető embernek nevezte.

Molnár Oszkár több kijelentésével is vihart kavart az elmúlt hetekben. Vitatott kijelentést tett többek közt a zsidó nagytőkéről, a melegekről, és terhes nőkről, akik a romák lakta településeken szándékosan ártanak születendő gyermekeiknek a nagyobb segély érdekében.