Fokozott rendőri ellenőrzések lesznek a Kossuth térnél

Vágólapra másolva!
A kettős állampolgárságról szóló népszavazás évfordulójára 16 szervezet hirdetett nagygyűlést a Kossuth térhez szombat délután. A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a környéken, a BRFK közleménye szerint ellentétes nézeteket valló csoportok megjelenése várható.
Vágólapra másolva!

Fokozott ellenőrzéseket tartanak a rendőrök szombaton az egész V. kerületben - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az Alkotmány utca Kossuth tér felőli végéhez egy magánszemély demonstrációt jelentett be délután három órától hat óráig. "A rendezvény miatt az V. kerület területén ellentétes érzelmű, illetve nézeteket valló csoportok megjelenése várható" - áll a rendőrségi közleményben. A rendőrök az autókat és az embereket is fokozottan ellenőrizni fogják. A BRFK közleményében azt ígérte: mindent megtesz a rendezvény békés jellegének megőrzése érdekében.

Szombaton délutánra 16 szervezet hirdetett nagygyűlést az Alkotmány utca Kossuth tér felőli végénél a kettős állampolgárságról szóló, 2004. december 5-i népszavazásra emlékezve. A Magyarok Világszövetsége, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az Új Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Történelmi Vitézi Rend, a Városi Nemzeti Szövetség, a Trianon Társaság, a Kárpát-Haza Nemzetőrség, a Gój Motorosok, a Torgyán-Kisgazda Koalíció, az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom és a Magyarországi Rendszerváltók Országos Szövetsége is emlékezik.