Felfüggesztett büntetést kapott az osztálytársát halálra verő diák

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett fogházbüntetés kapott az a szakközépiskolás diák, aki tavaly annyira megverte az egyik osztálytársát, hogy belehalt sérüléseibe. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.
Vágólapra másolva!

Egy év, négy év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki a Fővárosi Bíróság csütörtökön arra a budapesti szakközépiskolai tanulóra, aki tavaly januárban olyannyira bántalmazta osztálytársát, hogy az életét vesztette.

A halált okozó testi sértés miatt kiszabott elsőfokú ítélet nem jogerős, a vád képviselője súlyosbításért fellebbezett, a védelem pedig három nap gondolkodási időt kért.

A szakközépiskolában egy osztályba járó két fiatal viszonya megromlott, mert az áldozat megjegyzéseket tett társa roma származására. A 17, illetve 18 éves fiú tavaly januárban annyira összeveszett, hogy már az iskolában, tanítási órákon bántalmazásig fajult a vita. Az osztályfőnökük ugyan próbálta rendezni a helyzetet és aznap külön engedte haza a tanulókat, de a vádlott megvárta osztálytársát, követte az utcán, majd amikor utolérte, megütötte és megrúgta.

A megvert fiú még haza tudott menni, de rokona már eszméletlen állapotban talált rá és nem sokkal később agyzúzódás okozta légzési és keringési rendellenesség következtében életét vesztette.