Előzetesbe kerültek az arab pénzváltó feltételezett gyilkosai

Vágólapra másolva!
Négy embert, köztük egy rendőrt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság, akik a gyanú szerint részt vettek egy arab pénzváltó megölésében. A kőbányai tiszthelyettes szombaton megpróbált megszükni az ügyészség épületéből, miközben súlyosan megsérült, ezért őt a kórházban hallgatta meg a bíróság.
Vágólapra másolva!

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte hétfőn a Budai Központi Kerületi Bíróság a csütörtöki, XVIII. kerületi rablógyilkosság gyanúsítottait, köztük egy kőbányai rendőr tiszthelyettest. Hármuk előzeteséről a bíróság épületében, a szökési kísérlet közben megsérült rendőr esetében a kórházban tárgyaltak.

A négy embert - köztük a BRFK tiszthelyettesét - azzal gyanúsítják, hogy múlt csütörtökön a XVIII. kerületi a Csontvári utcában megtámadtak és megöltek egy középkorú arab férfit. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek azt momdta, az indoklás szerint mindannyiuknál tartani kell a szökéstől, elrejtőzésről, a bűnismétléstől, illetve az összebeszéléstől, tanúk befolyásolásától.

A férfit, aki a Blikk információi szerint pénzváltó volt, az emeleti liftnél két bukósisakos ember várta. Először dulakodni kezdtek, de a férfi nem hagyta magát és a nála lévő késsel megsebesítette egyik támadóját, mire társa tüzet nyitott. A férfi a helyszínen meghalt, a fegyveresek elmenekültek. Valószínűleg ki akarták rabolni az arab férfit, akinél állítólag 8 millió forint volt, és sikerült is elvinniük a pénzt.

A gyilkosságban résztvevő kőbányai rendőr kihallgatása közben meg akart szökni: szombatra virradóra kiugrott a Budapesti Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületének második emeleti ablakán. Mivel a medencecsontja eltört, továbbmenni nem tudott, kórházba került, ott őrzik. A szökési kísérlet körülményeit vizsgálja az ügyészség.