Kétezer petárdát foglaltak le Egerben

Vágólapra másolva!
Petárdákat és engedély nélkül árusított pirotechnikai eszközöket foglaltak le a rendőrök Egerben és Gárdonyban. Az árusok ellen szabálysértési eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Kétezer darab petárdát foglalt le a rendőrség Egerben - közölte szerdán Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az Egri Városi Rendőrkapitányság bűnügyi ellenőrző szolgálata az egri piacon egy árusnál 1200, egy másiknál pedig 500 tiltott eszközt talált. Egy harmadik eladó egy hipermarket parkolójában kínált 300 darab olyan - egyébként nem tiltott - pirotechnikai eszközt, amelyekhez nem mellékelt magyar nyelvű használati utasítást, ami nélkül tilos a forgalmazás. A három árus ellen szabálysértési eljárás indult.

Fejér megyében egy családnál is petárdákat és más pirotechnikai termékeket találtak a rendőrök. Anya és fia egy gárdonyi üzletnél árulták portékájukat, amikor lebuktak: kiderült, hogy nem volt engedélyük. A nő férje csak arra kapott engedélyt a helyi önkormányzattól, hogy szilveszteri kellékeket áruljon, de a kis rakétáktól kezdve a pillangó tűzijátékokon és többfajta bombatelepeken át egészen a csőből kilőhető római gyertyákig sokfajta termék volt a családnál. Ezek engedélykötelesek, de amúgy legálisan árulhatóak. A bódé asztala alól előkerült 1800 darab petárda is, amelyeket viszont tilos itthon árulni. A rendőrök az összes illegális holmit lefoglalták. Mindkettőjük ellen szabálysértési eljárást indítottak, akár százezer forint bírságot is kiszabhatnak rájuk.