Az MDF képviselőjelöltje lesz Debreczeni József

Vágólapra másolva!
Debreczeni József közírót is jelöli képviselőnek a 2010-es országgyűlési választáson az MDF - jelentette be Dávid Ibolya pártelnök csütörtökön. Debreczeni közölte, vállalja a felkérést, azonban még nem tudni, az MDF-lista hányadik helyét kapja.
Vágólapra másolva!

Debreczeni József közíró a 2010-es választásokon az MDF színeiben indul országgyűlési képviselőjelöltként - jelentette be Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön. Debreczeni József személyében egy olyan jelöltet találtak, akinek "demokratikus elkötelezettségéhez és politikai alkalmasságához nem fér kétség" - mondta az MDF elnöke, aki szerint több, első ciklusbeli képviselő is jelezte csatlakozási szándékát az MDF-hez.

Debreczeni József közölte: vállalja a jelöltséget. Dávid Ibolya azt mondta, rövid időn belül nyilvánosságra hozzák, kik azok a jelöltek, akik az MDF színeiben indulnak majd a választásokon, akkor fog kiderülni az is, a lista hányadik helyét kapja Debreczeni.

Debreczeni rendszeresen publikál cikkeket a Népszabadságban, illetve könyvet írt több korábbi miniszterelnökökről: Antall Józsefről, Orbán Viktorról és Gyurcsány Ferencről is. Volt már az MDF parlamenti képviselője 1990-1993 között, viszont ezután kitették a pártból, és függetlenként politizált tovább. Később évekig a Fideszt támogatta, majd az MSZP 2002-es választási győzelme után fokozatosan szembefordult Orbán Viktorral és pártjával.