Budapestre szállították a pécsi ámokfutót

Vágólapra másolva!
Nem tudják kihallgatni csütörtökön a Pécsi Tudományegyetemen lövöldöző fiút, mivel a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kellett őt szállítani. Az ámokfutása közben lelőtt diákot csütörtökön temetik el Kaposváron. Javul a sérültek állapota, egyiküket szerdán engedték haza, a másik kettőt a jövő héten engedhetik ki.
Vágólapra másolva!

Átszállították szerdán a pécsi ámokfutót az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe. Egészségügyi állapota miatt volt erre szükség. A kihallgatását csütörtökre tervezte a rendőrség, de mivel át kellett szállítani, erre nem lesz lehetőség - közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrség azt még nem közölte, hogy mikor tudják kihallgatni a legsúlyosabban sérült, öt lövést kapott 19 éves gyógyszerészhallgatót.

A Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében múlt csütörtökön kora délután kezdett lövöldözni az egyik gyógyszerészhallgató. Négy emberre lőtt rá. Egy 19 éves fiatal olyan súlyosan megsérült, hogy a mentők már nem tudták újraéleszteni ,és életét vesztette. Rajta kívül egy hallgató, egy oktató és egy takarítónő sérült meg. A lövöldöző a történtek után az egyetem egy másik épületébe menekült, amelynek tetőteraszán végül feladta magát. Az egyetemistát azóta előzetes letartóztatásba helyezték. (Helyszíni riportunkat itt olvashatja.)

Csütörtökön temetik a lelőtt fiút

A hallgatói képviselet és az orvosi kar vezetése is részt vesz csütörtökön annak 19 éves áldozatnak a temetésén, akit az ámokfutó agyonlőtt csütörtökön. Az orvosi karon dékáni szünetet rendeltek el, így aki szeretne, elmehet a temetésre. A család kérése azonban az volt, hogy ne menjenek túl sokan. Így az egyetem szervezésében csak egy busz indul - közölte Győrffy Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem sajtóreferense. A 19 éves fiú temetése csütörtökön 12.30-kor lesz a kaposvári Nyugati Temetőben.

Időközben hazaengedték a kórházból a meglőtt 36 éves oktatót. A tanár a lábán és a lágyékán sérült meg, kedden este hazaengedték a kórházból - mondta Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem klinikai főigazgatója. A lövöldözésben egy 54 éves takarítónő is megsérült, őt lábon lőtte az ámokfutó. Az asszonyt pénteken újra megműtik, egy protézist építenek be a lábába. Az ötször meglőtt 19 éves hallgató is jobban van, már nem kell az intenzív osztályon feküdnie. Mindkét beteget várhatóan a jövő héten engedik haza.

A pécsi egyetemi lövöldözésről szóló cikkeinket itt olvashatja.