Kormányképes MDF-et akar Bokros

Vágólapra másolva!
A Fidesz tagadja a válság tényét és nincs ötlete az állami elosztó rendszer átalakítására, az MSZP pedig az első számú felelőse annak, hogy a válság sebezhető állapotban találta az országot - jelentette ki a Népszabadságnak adott interjúban Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje. Bokros kormányképes erővé tenné az MDF-et.
Vágólapra másolva!

Az MSZP az első számú felelőse annak, hogy a válság rendkívül sebezhető állapotban találta a magyar gazdaságot - jelentette ki az Népszabadságnak adott interjúban Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje. Bokros szerint a Bajnai-kormány megmentette az államcsődtől az országot, de nem volt képes arra, hogy a szerkezeti reformokat megvalósítsa. "A Fidesz még rosszabb ebből a szempontból, mert azáltal, hogy folyamatosan bírálja a válságkezelő intézkedéseket, tagadja a válság tényét is" - jelentette ki.

Bokros szerint oda kell eljutni, hogy "az emberek büszkén fizessenek adót ahelyett, hogy adót csalnának, hogy érvényesüljön az önkéntes társadalmi szolidaritás, mint társadalmi közérzület, ami az arányos közteherviselésen alapul". Bokros szerint gond van a közoktatással is, az ""a leggyengébb láncszeme a gazdasági és társadalmi fejlődésnek. Már az általános iskolákkal, sőt az óvodákkal baj van ebből a szempontból".

Bírálta a Fideszt, mert szerint a párt "minden szerkezeti reformot elutasít, nincs olyan ötletük, amely a hatékony, kisméretű, jó minőségű szolgáltatásokat tiszta kézzel előállító állam irányába mutatna", pedig Bokros szerint ennek megteremtése elengedhetetlen.

"Célom, hogy az MDF-et olyan méretű és befolyású párttá segítsem fejleszteni, hogy adott esetben kormányképes erőként megjelenhessen" - mondta.