13 cég szerződése miatt tett feljelentést a BKV

Vágólapra másolva!
13 olyan cég szerződése ügyében tett feljelentést a BKV, amelyekkel korábban szerződést kötött. A társaság belső vizsgálata számos korábbi szerződésben talált szabálytalanságot, és az elmúlt hetekben már többször a rendőrséghez fordult.
Vágólapra másolva!

Újabb 13 céggel kötött szerződése miatt tett feljelentést a BKV, amely az utóbbi hetekben már számos haonló ügyben fordult a rendőrséghez. A közlekedési cég közleménye szerint a feljlentés azért történt, mert belső vizsgálatuk alapján gyanús, hogy a szerződések a Büntető törvénykönyv több paragrafusába ütköznek.

Kocsis István vezérigazgató hétfőn ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést, a belső vizsgálat anyagait pedig átadta a rendőrségnek - közölte a cég. A közlemény nem részletezi, hogy az érintett cégek szerződéseiben milyen szabálytalanságokat találtak, és azt sem, hogy mely vállalatokról van szó.

A BKV vezérigazgatója, Kocsis István szeptember végén tett először feljelentést a cég korábbi vezetése által kötött szerződései miatt, 101 vizsgált dokumentumról ugyanis azt állapították meg, hogy azok csaknem fele súlyosan előnytelen volt a cég számára. Ezek több mint félmilliárd forint kárt okoztak a BKV-nak - mondta korábban Kocsis. (Részletek ebben és ebben a cikkünkben.)

A BKV körül a hétvégén egy másik bűncselekmény gyanúja is felmerült. Pénteken ugyanis a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) őrizetbe vette Sz. Györgyöt, a BKV és R. Krisztinát, a Budapest Airport jogi igazgatóját. A két igazgatót azzal gyanúsítják, hogy különböző ügyvédi irodákkal úgy kötöttek szerződéseket, hogy a kifizetett összeg egy részét visszajutatták a jogi igazgatóknak, illetve az ügyvédi irodák túlszámláztak, vagyis el nem végzett munkát is kiszámláztak a repülőteret üzemeltető társaságnak. A BKV hétfpn menesztette jogi igazgatóját. (Az erről szóló cikkeinket itt és itt találja.)