Biztonsági őr is volt az elfogott betörőbandában

Vágólapra másolva!
Budapesten és Pest megyében legalább 30 betörést és rablást követtek el egy banda tagjai, akiket jórészt már elfogtak a budapesti és monori rendőrök. Az elkövetők a gyanú szerint idős, magatehetetlen emberek házait nézték ki. Egyikük nappal egy bankban volt biztonsági őr, este pedig rabolni ment.
Vágólapra másolva!

Több mint 30 lakásbetörést követett el a rendőrség gyanúja szerint a fővárosban és a megyében az a banda, amelynek tagjait budapesti és a Pest megyei rendőrség együttműködésével fogták el. Feró Attila alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) észak-budai bűnügyi régiójának vezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: jelenleg 31 betörést és rablást írnak a csoport számlájára, de ez a szám valószínűleg még nőni fog. Kilenc elfogott elkövetőt a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezett, négyen - tippadók, sofőrök - szabadlábon vannak, egy nőt pedig még keresnek.

A betörők minden esetben késő este hatoltak be idős, magatehetetlen emberekhez, és durva, erőszakos módon kényszerítették őket értékeik átadására. Az egyes helyszínekről 250-300 ezer forint készpénz és kisebb tárgyakat, ékszereket, mobiltelefonokat vittek el. Az elkövetők - mindig 3-4 ember - konkrét címekre mentek, a tippeket például a faluba fát szállító embertől szerezték, de volt, aki építkezésen dolgozott és közben figyelte ki, hová érdemes betörni. Volt olyan köztük, aki egy bank fegyveres biztonsági őre volt napközben, a műszak letelte után pedig rabolni ment.

A budapesti rendőrök a nyomozás során eljutottak Sülysápra, ahol a fővárosihoz hasonló módon követtek el egy rablást. A fővárosi rendőrök a monori rendőrökkel együttműködve a nyár elején egy újabb rablásnál tetten érték a bűnözők egy részét. A rendőrség így tudta elfogni a többi elkövetőt - a legutolsót három hete -, eddig 31 lakásrablást sikerült rájuk bizonyítani. A kár teljes összege 15 millió forint, emellett félmillió forint rongálási kárt is okoztak.