Kizárták, hogy a segédmunkás ölte meg Balla Irmát

Vágólapra másolva!
A rendőrség kizárta, hogy az a segédmunkás követte el a Balla Irma-gyilkosságot, aki korábban beismerő vallomást tett, majd később visszavonta vallomását - mondta egy tanúként meghallgatott rendőr az ügy tárgyalásán szerdán Debrecenben. Továbbra is a fideszes önkormányzati képviselő fiát, S. Sándort gyanúsítják a gyilkossággal.
Vágólapra másolva!

Rendőrtisztek és önkormányzati képviselők meghallgatásával folytatódott a Balla Irma fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt S. Sándor büntetőpere szerdán Debrecenben. A szerdai tárgyaláson a megyei bíróság tanúként hallgatta meg Tömöri Imrét. A rendőrtiszt azt mondta, hogy a szakértői jelentések alapján D. Lajos segédmunkás nem kapcsolható össze a gyilkossággal. A Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság munkatársa korábban előadója volt a Balla Irma-gyilkosságnak.

D. Lajos - aki lopások miatt került előzetes letartóztatásba - korábban beismerte, hogy ő ölte meg Balla Irmát, harmadik meghallgatásán azonban visszavonta a vallomását. A rendőrök a nyomozás adatai alapján egyértelműen kizárták, hogy a férfi ölte meg a képviselőt. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság továbbra is a néhai debreceni képviselő - nyáron szabadlábra helyezett - fiát gyanúsítja a gyilkossággal.

A bíróság tanúként hallgatta meg Szabó Gyula és Szilágyi László önkormányzati képviselőket is, akik napi munkakapcsolatban voltak Balla Irmával. A fideszes politikusokat az elhunythoz fűződő viszonyukról kérdezte a bíróság. A védelem kérte, de a bíróság a tanúvallomások ismeretében nem hallgatta meg a család által megbízott magánnyomozót.

A tárgyalás pénteken reggel tanúmeghallgatásokkal folytatódik, délután pedig újabb helyszíni bizonyítási eljárás lesz a gyilkosság helyszínén - mondta a Független Hírügynökségnek Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság szóvivője.

Balla Irmát 2007 húsvétján, brutális kegyetlenséggel ölték meg saját, debreceni házában. A képviselő holttestét fia találta meg, akit egy évvel később vett őrizetbe a rendőrség anyja meggyilkolásának gyanújával. A férfit idén nyáron szabadlábra helyezték, de az ellene emelt vádat nem ejtették.