Vágólapra másolva!
Levonulóban vannak a korábbi napokban az észak-magyarországi területeken kialakult árhullámok. Már csak a Bodrogon van árvízvédelmi készültség és a Tiszán levonuló hullám is ellaposodott, nem okoz gondot a Tisza középső szakaszán sem.
Vágólapra másolva!

A Felső-Tisza vidékéről már teljesen levonult az árhullám, készültség nincs - közölte csütörtökön a Felső-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. A Felső-Tiszáról levonuló árhullám a folyó középső szakaszán tart, de a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint ellaposodott és az első fokú készültségi szint alatt fog várhatóan levonulni.

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a területükön már csak a Bodrogon van árvízvédelmi készültség, első fokú. A folyó Felsőbereckinél várhatóan 629 centiméter környékén tetőzik.

Az már szerdán kiderült a szakemberek számára, hogy a Bodrog és a Tisza árhullámának találkozása az előzetes számításokkal ellentétben mégsem fog gondot okozni a Tisza Tokaj alatti szakaszán sem. A következő árhullámok akkor érkezhetnek, ha a folyók határon túli vízgyűjtő területein csapadékosra fordul az időjárás, vagy a magasabban fekvő területeken elolvad a még esetleg megmaradt hó. Ha lesz ilyen árhullám, az a mostaniakat viszont már nem éri utol.