Ártatlannak tartja magát a BKV és a BA jogi igazgatója

Vágólapra másolva!
Közös ügyvédjük útján ártatlannak nevezte magát a Budapest Airport Zrt. és a BKV Zrt. jogi igazgatója. Ügyvédjük elmondta, az őrizetbe vételen és a gyanúsításon mindketten megdöbbentekm a BA jogi igazgatója azt mondta, nem tud vallomást tenni, mert fogalma sincs, mi történik.
Vágólapra másolva!

Ártatlannak tartja magát a Budapest Airport (BA) Zrt. és a BKV Zrt. jogi igazgatója - mondta Zámbó Gyula ügyvéd. Közös ügyvédjük vasárnap az MTI-nek azt mondta: az őrizetbe vételen és a gyanúsításon mindketten megdöbbentek.

A gyanúsítottakat a Fővárosi Főügyészség egyelőre nem helyezte előzetes letartóztatásba, meghallgatásuk hétfőn délelőtt lesz. A BA jogi igazgatója azt mondta, nem tud vallomást tenni, mert fogalma sincs, mi történik.

A rendőrség a BKV jogi igazgatóját tetten érte, amint egy III. kerületi bevásárlóközpont mélygarázsában nagyjából tízmillió forint összegű pénzt vett át egy, a közlekedési társasággal szerződésben álló cég munkatársától. Az egyik gyanúsított az elfogás során passzív ellenállást tanúsított a rendőri intézkedéssel szemben, a pénzt átadó személy azonban megpróbált gépkocsijával elmenekülni. Őt a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális egységének segítségével fogták el - mondta korábban Horváth Katalin Fanni, az RRI szóvivője.

Az ügyvéd szerint a BKV Zrt. jogi igazgatója azt mondta neki, hogy valóban átvett tízmillió forintot, de az nem vesztegetési pénz volt, hanem legálisan kapta.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) több hónapon át nyomozott, mielőtt pénteken őrizetbe vette a BA Zrt. és BKV Zrt. jogi igazgatóját. R.-V. Krisztina és Sz. György igazgatók ellen bűnszövetségben elkövetett vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indított eljárást az RRI, illetve kezdeményezte előzetes letartóztatásukat a Fővárosi Ügyészségnél. A rendőrség rajtuk kívül az ügyben további három ember ellen indított büntető eljárást vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt. (Erről bővebben itt olvashat.)

A TV2 Tények című hírműsora úgy tudja, hogy a gyanúsítottak között van annak a szoftverfejlesztő cégnek a vezetője is, amely nemrég 28 millió forintért elkészítette a BKV szerződéseinek digitalizálását.