Vágólapra másolva!
Hétfőtől nem lehet fizetni a papír kétszázassal, de húsz éven át a jegybanknál átválthatók lesznek a bankjegyek. Egyes hitelintézetek és postahivatalok is átváltják vagy fizetésnél elfogadják a kétszázasokat a bevonást követően.
Vágólapra másolva!

Vasárnapig lehet fizetni a papír kétszázassal, november 16-tól a bevont bankjegy elveszti törvényes fizetőeszköz jellegét, de a következő húsz évben a jegybanknál átválthatók maradnak a papír kétszázasok. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi közleménye szerint a jegybank pénztárai mellett egyes hitelintézetek és postahivatalok is átváltják, és fizetésnél elfogadják a bankjegyeket a bevonás után is.

A Magyar Nemzeti Bank a bevont kétszázasokból körülbelül negyven tonna bankjegybrikettet készít, amit a többi megrongálódott papírpénzzel együtt jótékonysági célra fordít majd. A magas fűtőértékű papírtéglákat három - pályázat útján kiválasztott - alapítványnak adják majd.

Az MNB június 15-én bocsátott ki 200 forintos érmét, amely váltani hivatott a november 16-án bevonásra kerülő papír 200 forintost. A váltás hátterében elsősorban a nemzetgazdasági megtakarítás és az a hosszú távú jegybanki cél áll, hogy az MNB megkönnyítse a lakosság majdani átállását az euróra. Az MNB korábbi tájékoztatása szerint az új érméből az év végéig 71 millió darab készül.

A papír kétszázas 1998. május elsejétől került forgalomba.