Sorompóhiba okozhatta a halálos rábapatonai balesetet

Vágólapra másolva!
Valószínűleg a vasúti sorompók hibája okozhatta a csütörtök reggeli rábapatonai balesetet: egy szemtanú szerint nem működtek a berendezések, ezért hajhatott a sínre autójával egy 33 éves férfi. A vasúttársaság egyelőre nem nyilatkozik, várják a vizsgálat végét.
Vágólapra másolva!

Az elsődleges vizsgálatok alapján valószínűleg nem működtek a vasúti biztosító berendezések a csütörtök reggeli rábapatonai balesetnél, amelyben egy 33 éves győrsági fiatalember halt meg - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség. A férfi autójával a sínekre hajtott, és ott összeütközött a Sopronból Győrbe tartó gyorsvonattal.

A rábapatonai vasúti átjáró mellett élő szemtanú elmondta: amikor a puffanásra kifutott a házból, látta, hogy sem a fény-, sem pedig a félsorompó nem működött. Emellett akkora volt a köd, hogy nem is látta az átjárótól körülbelül fél kilométerre álló vonatot. A rendőrség elsődleges adatai szerint vélhetően nem működtek a biztosító berendezések, szakértők bevonásával vizsgálják a körülményeket.

Stöckert Dávid, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) szóvivője egyelőre nem akart nyilatkozni. Mint mondta, várhatóan péntekre kiderül, hogy működtek-e a berendezések, és akkor tájékoztatják a közvéleményt. Az érintett szakaszon újraindult a vasúti forgalom, de késésekre továbbra is számítani kell.