Rendőröket is megütött egy ittas szlovák polgármester Bánrévén

Vágólapra másolva!
Részeges szlovák polgármester randalírozott Bánrévén és Ózdon. Ittasan vezetett, és amikor a rendőrség igazoltatta, majd vérvételre akarta vinni, megütötte az egyik rendőrt - írja az Észak-Magyarország. Később az ózdi orvosi rendelőben egy orvost és még egy rendőrt megütött. Randalírozása miatt egy évig nem vezethet autót a férfi.
Vágólapra másolva!

Megütött egy rendőrt egy ittas szlovákiai férfi Bánrévén csütörtökön - írja az Észak-Magyarország. Rendőrök állították meg az úton cikázva haladó autóst, akiről rögtön látszott, hogy részeg. Ezután vérvételre akarták vinni a szlovák rendszámú autó vezetőjét, akinek meg is bilincselték az egyik kezét, de kiszabadította magát. A bilincs lógó részével megcsapta az egyik rendőrt, aki megsérült az ütéstől. Az Észak-Magyarország értesülései szerint a férfi egy szlovákiai település polgármestere.

A lap szerint a rendőrök végül bevitték az ózdi orvosi rendelőbe, ahol hasba rúgta az orvost, majd megütött egy újabb rendőrt. A férfit őrizetbe vették és bíróság elé állították - írja az Észak-Magyarország. Az újság szerint 72 órán belül ítélet is született az ügyében. A férfi azzal indokolta őrjöngését, hogy két focimeccsen is járt aznap, és mindkét helyen sok alkoholt ivott.

A tomboló férfit kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszakkal, könnyű testi sértéssel és közfeladatot ellátós személy elleni erőszakkal vádolták, egy év börtönt és vezetéstől való eltiltást is kapott - mondta Friedmanszki Zoltán, a Miskolci Nyomozó Ügyészség vezetője a lapnak. A börtönbüntetését két évre felfüggesztették.