Pénzbüntetés egy fideszes jogtalan előállításáért

Vágólapra másolva!
Háromszáz napon át napi 800 forint tételű pénzbüntetéssel sújtott egy rendőrt jogtalan fogva tartás miatt a Csongrád Megyei Bíróság. Az ítélet szerint a rendőr indokolatlanul állított elő két férfit, köztük egy fideszes politikust. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Jogtalan fogva tartás miatt mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság hétfőn azt a rendőrhadnagyot, aki január 30-án egy gépkocsis üldözést követően indokolatlanul előállított két férfit a szegedi rendőrkapitányságra. Az első fokon eljáró bíróság 240 ezer forint - 300 napon át napi 800 forint tételű - pénzbüntetéssel sújtotta a rendőrt. Az ítélet ellen a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

A rendőrök azért kezdtek intézkedést Bauer Bence, fideszes politikus és egy vele utazó barátjával szemben, mert Bauer gépkocsijával Sándorfalva felől Szegedre tartva többször is átlépte a felezővonalat. A rendőrség akciócsoportjának a vádlott által vezetett munkatársai azt feltételezték, hogy Bauer ittas vagy bódult állapotban vezeti járművét, de a szondáztatás ezt kizárta. A két férfit ennek ellenére előállították.