Már nyolc gyanúsítottja van a Fradi-meccsen történt balhénak

Vágólapra másolva!
Már nyolc embert gyanúsít a rendőrség az október végi Ferencváros-Diósgyőr focimeccsen történt rendbontás miatt. Van, akit garázdasággal, mást fegyverrel és pirotechnikai eszközzel való visszaéléssel gyanúsítanak közülük.
Vágólapra másolva!

Nyolc ember ellen indítottak eljárást eddig az október 31-i Ferencváros-Diósgyőr mérkőzésen történt rendbontás miatt. Hat embernek garázdaság miatt, egynek fegyverrel, egynek pedig pirotechnikai anyaggal való visszaélés miatt kell felelnie - értesült a Független Hírügynökség.

A mérkőzésen a Fradi-drukkerek pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára, és megpróbáltak átmászni a kerítésen, és bejutni a játéktérre. A rendőrség ugyan megfékezte őket, de a mérkőzést félbe kellett szakítani. A meccs után a környéken folytatódott a rendbontás, a szurkolók üvegekkel hajigálták a rendőröket.

A rendőrök a mérkőzés napján csak két embert állítottak elő: egyikük ellen garázdaság miatt indult eljárás, a másikat pedig azért vitték be a rendőrségre, mert nem tudta magát igazolni. A garázdák közül kettőt múlt szerdán hajnalban fogtak el, egy pedig aznap este adta fel magát a rendőrségen.

Azóta újabb négy embert gyanúsítottak meg, kettőt garázdasággal, egyet pedig pirotechnikai termékkel való visszaéléssel. A nyomozás közben egy olyan férfi is a rendőrség látókörébe került, akit fegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel lehetett meggyanúsítani. Az egyik gyanúsított korábban jogerősen felfüggesztett börtönt kapott hasonló ügyei miatt, és a bíróság eltiltotta az 50 fősnél nagyobb rendezvényektől.

Ezen kívül még 9 szurkolót szeretnének a felvételek alapján azonosítani. A képsorokat szerda délután közzéteszik a rendőrség hivatalos honlapján.

A mérkőzésen történt rendbontás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) extrémizmus elleni osztálya nyomoz csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt. Tóth Gábor, budapesti rendőrfőkapitány korábban azt mondta: a felvételek alapján 20-25 bűncselekményt vettek észre, például amikor székeket gyújtottak fel a szurkolók, valaki a rendőrök sorfalára támadt vagy amikor összetörtek egy rendőrautót.

A randalírozás miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött: a Ferencvárosnak három egymás utáni bajnoki meccset zárt kapuk mögött kell játszania, ezenkívül 3 millió forint büntetést is fizetnie kell.