Szonda: Elhúzott Sólyom és Orbán

Vágólapra másolva!
Tovább romlott a politikusok megítélése a Szonda legfrissebb novemberi kutatása alapján - írja a Népszabadság. A legnépszerűbb Sólyom László köztársasági elnök és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, akik messze megelőzik a többieket.
Vágólapra másolva!

Kilenc, illetve tíz pontos előnyre tett szert Sólyom László államfő és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a népszerűségi listán a harmadik helyen álló Szili Katalinnal szemben, aki a legnépszerűbb kormánypárti politikus - derült ki a Szonda Ipsos novemberi felméréséből, amelyet a Népszabadság közöl.

A politikusok népszerűségi mutatói tovább romlottak, az összesített értékelés minden eddiginél alacsonyabb, átlagosan 28 pont. Ez azt jelenti, hogy a 100 pontos értékelésen belül év elejétől átlagosan 7 pontot estek vissza a politikusok, csak az őszi időszakban 3 pontot.

Bajnai Gordon miniszterelnök a mezőny közepén található 27 ponttal, ugyanennyire értékelték a megkérdezettek Dávid Ibolya MDF-elnököt is. A mezőny végén Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő, az SZDSZ elnöke, Retkes Attila, illetve a párt frakcióvezetője, Kóka János áll.