Bundázással vádolja az ellenzéket az MSZP szóvivője

Vágólapra másolva!
Nem lepte meg a józsefvárosi időközi polgármester-választás eredménye az MSZP szóvivőjét, Nyakó Istvánt, mert szerinte meg volt bundázva a voksolás. A politikus nem támasztotta alá állítását, a szocialista pártelnök, Lendvai Ildikó pedig arról beszélt, a szavazóik nem voltak elég aktívak.
Vágólapra másolva!

Nem született meglepő eredmény az MSZP számára vasárnap, a józsefvárosi időközi polgármester-választáson, mert "meg volt bundázva" a végeredmény - mondta Nyakó István, a szocialista párt szóvivője. Szerinte a nyolcadik kerületi voksoláson az SZDSZ és a Fidesz összejátszott, és ez ki is derült, de már túl későn. Nyakó kijelentését nem támasztotta alá.

Az alacsony részvételi arányt azzal magyarázta: sokan azzal fejezték ki véleményüket, hogy inkább otthon maradtak. A szóvivő arról is beszélt, hogy az időközi választásokon egy ideje nem szerepel jól a baloldal, 2006 előtt is sorra vesztettek ezeken. Hozzátette, fontos, hogy a baloldal eddig eredményesen kezelte a gazdasági válságot, és most a politikai válaszokat akarja megtalálni:

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke visszafogottabban nyilatkozott, szerinte a szocialista szavazói nem aktivizálták magukat a hétvégi csornai és józsefvárosi időközi választásokon. Lendvai szerint Józsefvárosban a jelenlegi közvélemény-kutatási papírforma érvényesült.

A vasárnapi választáson Kocsis Mátéra, a Fidesz-KDNP jelöltjére a szavazók 67 százaléka, míg Komássy Ákosra, az MSZP jelöltjére 17 százaléka voksolt. Takács Gáborra, az SZDSZ jelöltje valamivel több, mint a voksok 8 százalékát kapta, Kispál Gergely, az LMP jelöltje pedig kissé kevesebb, mint 8 százalékot. A szavazáson a csaknem 59 ezer választópolgár közül alig minden negyedik (23,6 százalék) adta le a voksát.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője hétfőn azt mondta: a vasárnapi időközi választások eredménye egyértelmű üzenet arra, hogy Magyarország változást akar, elege van a Gyurcsány-Bajnai korszakból, a hazudozásból és a jelenlegi kormányból.