Még tovább gondolkodna főpolgármester-jelöltjén az MSZP

Vágólapra másolva!
Előfordulhat, hogy csak az országgyűlési választások után állít majd főpolgármester-jelöltet az MSZP. A szocialisták országos vezetése azzal indokolta a jelölt megnevezésének elhalasztását, hogy olyan személyt keresnek, aki mögött pártok összefogása állhat. A budapesti küldöttértekezletet már így is később tartják, de így lehetséges, hogy ezen is csak a listavezetőt választanák meg.
Vágólapra másolva!

AZ MSZP országos vezetésében felvetődött annak a lehetősége, hogy a jövő évi országgyűlési választások után döntenének csak a párt főpolgármester-jelöltjéről. Az MSZP fővárosi szervezete a héten határozott úgy, hogy december helyett jövő év február 26-án lesz a budapesti küldöttértekezletet, amely dönt a szocialista főpolgármester-jelöltről és a párt fővárosi közgyűlési listájáról. Azért döntöttek így, mert a párt országos választási bizottsága azt kérte, hogy valamikor a december 12-i kongresszus után tartsák a budapesti küldöttértekezletet.

A fővárosi szocialisták a jelölés első körét már lefolytatták, majd a jelölési folyamatot január közepéig felfüggesztették. Az első körben a helyi szervezetek többsége Horváth Csaba leköszönt főpolgármester-helyettest javasolta listavezetőnek és főpolgármester-jelöltnek.

Az MTI-nek a főpolgármester-jelöltről való döntés további elhalasztását azzal indokolták az MSZP országos vezetői, hogy olyan jelöltet kell találni, aki mögött széles összefogás alakulhat ki a pártok között. Az MTI információi szerint a februári küldöttértekezletet nem maradna el, de azon csak a közgyűlési listáról döntenének, amelyet várhatóan Horváth Csaba vezet majd. (A fővárosi MSZP belső harcairól szóló cikkünket itt elolvashatja.)