Lövöldözés volt a székesfehérvári börtönben

Vágólapra másolva!
Lelőtte munkatársát, majd önmagával is végzett egy fegyőr a székesfehérvári börtönben hétfőn. Egyelőre nem lehet tudni, mi volt a lövöldözés oka, a fogvatartottak biztonsága nem volt veszélyben.
Vágólapra másolva!

Lelőtt egy fegyőr egy másikat a székesfehérvári börtönben hétfő reggel, a szolgálat átadás-átvételének időszakában. A férfi szolgálati fegyverével megölte női börtönőr társát, majd maga ellen fordította a fegyverét. Mindketten meghaltak - erősítette meg az [origo]-nak a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője és Cséri Zoltán ezredes, börtönparancsnok.

A parancsnok szerint a fogvatartottak biztonsága nem volt veszélyben. Az [origo] megkereste a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányságot is, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a székesfehérvári büntetés-vérehajtási intézetből kora reggel kapták a jelzést a lövöldözésről. Az ügyeletes ügyész azonnal a helyszínre indult és megkezdte a munkát. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy reggel fél hétkor szolgálat átadás-átvétel idején lőtte le az intézmény egy férfi munkatársa és az egyik női dolgozót, majd önmagát. A Budapesti Katonai Ügyészség emberölés miatt indított vizsgálatot az ügyben.

Az intézetben a helyszínt biztosították, a BVOP közleménye szerint az esemény a fogvatartottakat semmilyen módon nem érintette, az intézet biztonságosan működik. A helyszínen még tart a munka, azt egyelőre nem tudni, hogy miért lőtt az őr. Ács szerint egyelőre két holttest van, egy fegyver és lövedékek.