Lemondanak fizetésük egy részéről az orvosok Sátoraljaújhelyen

Vágólapra másolva!
Lemondanak fizetésük egy részéről egy éven keresztül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely kórházának orvosai. Az orvosok így akarják támogatni az anyagi problémákkal küzdő kórházat. A megtakarítás éves szinten több millió forintot jelent.
Vágólapra másolva!

Lemondanak fizetésük egy részéről egy éven keresztül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely kórházának orvosai, hogy ezzel támogassák az anyagi nehézségekkel küzdő egészségügyi intézményt - mondta kedden az MTI-nek Dankó Dénes, város fideszes alpolgármestere.

Dankó közölte: a kórháznak 46 főállású orvosa van, ők 25 ezer forintról mondanak le minden hónapban az aktuális fizetésükből egy éven át. A kórházban 28 részmunkaidős orvos is dolgozik, ők szintén lemondanak fizetésük egy részéről.

Az alpolgármester szerint a kórház lejárt határidejű tartozása meghaladta a százmillió forintot, október elsejével biztost nevezett ki az intézmény élére a fenntartó városi önkormányzat. Szerinte nem a vezetők rossz gazdálkodása okozta a hiányt, hanem a rossz finanszírozás.

Az alpolgármester szerint az orvosok felajánlása egy évre kivetítve több millió forintnyi megtakarítást jelent. Dankó szerint a felajánlás jelentősége, hogy az orvosok felelősséget vállalnak az ellátás biztonságáért.