180 gyanús bicikli egy rakáson Pesterzsébeten

Vágólapra másolva!
Feltehetően lopásból származik az a körülbelül 180 kerékpár, amelyet egy pesterzsébeti lakásban és üzlethelyiségben találtak a rendőrök. A gyanús biciklik nyomára internetes hirdetésben akadtak. A rendőrök várják a biciklik eredeti tulajdonosainak jelentkezését.
Vágólapra másolva!

Körülbelül 180, feltehetően lopott kerékpárt találtak a rendőrök a főváros XX. kerületében egy férfi lakásán, illetve az általa üzemeltetett kerékpárüzletben.

A férfihoz egy internetes hirdetés nyomán jutottak el. A hirdetésben ugyanis egy valószínűleg lopott kerékpárt hirdetett meg a férfi, amelyet korábbi tulajdonosa felismerni vélt, és a hirdetésről bejelentést tett a rendőrségen.

A nyomozók így jutottak el a XX. kerületi lakásba és üzlethelyiségbe, ahol 180 olyan kerékpárt találtak, amelynek eredetéről nem tudott hitelt érdemlően elszámolni a férfi, akit tanúként hallgattak ki.

A rendőrök egyelőre egy ismeretlen tettes ellen nyomoznak, aki 2009. november 7-e és november 12-e között a XX. kerületéből, egy Közműhelytelep utcai társasház padlásáról eltulajdonított egy Gepida típusú kerékpárt. Ezt ismerte fel tulajdonosa a hirdetésben.

Rajta kívül további sértetteket is keresnek, akik felismerik a rendőrség honlapján közzétett biciklik között a sajátjukat. Ezeket feltehetően a dél-pesti kerületekből, valamint Budapest vonzáskörzetéből tulajdonították el - közölte honlapján a rendőrség. (A közleményt itt olvashatja, a kerékpárok fényképeit ezen a linken éri el.)