Korrupt rendőrt ítélt börtönre a bíróság

Vágólapra másolva!
Két év letöltendő börtönt kapott egy korrupt rendőr, aki 5000 forintért engedett tovább egy papírok nélkül közlekedő román autóst tavaly tavasszal. A rendőr azért bukott le, mert az általa igazoltatott sofőrt nem sokkal távolabb újra megállították.
Vágólapra másolva!

Két év börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a korrupt rendőrt, aki tavaly ötezer forintért engedett el egy iratok nélkül közlekedő külföldi autóst. Az ítélet jogerős.

A rendőr egy társával még tavaly márciusban ellenőrzött egy román autóst, akit Biharkeresztes és Mezőpeterd között, a 42-es számú főúton állítottak meg. Kiderült, hogy a külföldinél nincs forgalmi engedély, ám az egyik rendőr pénz ellenében továbbengedte Debrecen felé. Berettyóújfalu határában az autóst újra megállították: a nő a rendőröknek elmondta, hogy néhány perccel korábban már fizetett "bírságot".

Az intézkedő rendőrök egyikét a bíróság már korábban felmentette, a másik vádlott ügyében pedig az ítélőtábla hétfőn helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A bíróság súlyosbító körülményként értékelte a hasonló jellegű, korrupciós bűncselekmények gyakoriságát, és hogy a vádlott presztízsveszteséget okozott Magyarországnak, és a rendőrségnek. A korrupt rendőrre a két év börtönbüntetés mellett három év közügyektől való eltiltást szabtak ki.