Ingyen kapják a hajléktalanok a H1N1-oltást

Vágólapra másolva!
Nem kell fizetniük a hajléktalanoknak a H1N1 elleni oltásért - közölte a szociális minisztérium államtitkára. A jövő héten lehűlésre számítanak, azonban még mindig kevés a női férőhely a hajléktalanszállókon.
Vágólapra másolva!

Ingyen kapják a hajléktalanok a H1N1 elleni oltást szerte az országban - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján. Korózs Lajos a Hajléktalanügyi Tanács ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondta, már eddig is több száz oltást adtak be a fedél nélkül élőknek.

Korózs közölte: jelenleg 7360 éjjeli menedékhelyen várják a hajléktalanokat, és igény esetén további 1200 helyet tudnak biztosítani a rászorulóknak. Utalt arra, hogy a jövő héttől lehűlésre számítanak.

Beszámolója szerint az ülésen azt is elmondták neki, hogy kevés a női férőhely. A minisztérium a két, ezzel a feladattal megbízott közalapítvány számára a tavalyival megegyező összeget, mintegy 630 millió forintot biztosít a hajléktalanok ellátására - mondta az államtitkár.