Koldulni küldte a kisebbeket egy gyermekotthonban lakó fiú

Vágólapra másolva!
Veréssel kényszerítette koldulásra fiatalabb társait egy kaposvári gyermekotthonban lakó fiú. Az ügyészség zsarolással vádolja. Az otthonban állítólag napi gyakorlat, hogy az idősebbek koldulni küldik a kisebbeket.
Vágólapra másolva!

Koldulásra kényszeríttette társait egy fiatal a kaposvári Zita Gyermekotthonban. A fiú nála kisebbeket küldött az utcára, hogy kolduljanak neki pénzt. Ha nem szedtek össze legalább 4 ezer forintot egy nap, visszazavarta, ha nem akartak koldulni, akkor pedig megverte őket. A kaposvári ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt emelt vádat a fiú ellen. Állítólag úgy bukott le, hogy az egyik általa koldulni küldött fiú egy civil rendőrtől kunyerált.

Az otthonban a Független Hírügynökség szerint többen is hasonlóan gyűjtenek maguknak pénzt. Egy 17 éves fiú név nélkül azt nyilatkozta a hírügynökségnek, hogy ő is és rajta kívül többen rendszeresen kiküldik társaikat - 13-14 éves fiúkat - koldulni. Volt olyan hónap, amikor minden nap kiküldték a kisebbeket, akik nem akartak menni, azok vagy pofont kaptak, vagy kicsavarták a kezüket.

Az érintett gyermekotthonban senki nyilatkozott a történtekről. A zsarolással vádolt fiú, aki még mindig az otthon lakója, szabadlábon védekezhet.