Két BKV-ellenőrt is megvertek kedden

Vágólapra másolva!
Kedden két BKV-ellenőrt is megtámadtak. Az egyik ellenőrt a ráckevei HÉV-en, a másikat egy buszmegállóban verték meg. Mindketten kórházba kerültek, egyikük agyrázkódást kapott.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőtt arról számolt be az MTI, hogy megverték egy ellenőrt a ráckevei HÉV-en kedden este. A támadó egy 17 éves fiatalember volt, aki az utasokat sértegette a járművön. Az ellenőr megpróbálta csitítani, de őt is szidalmazni kezdte, majd amikor leszállásra szólította fel, ököllel többször arcul ütötte. (Erről itt olvashat.)

A Független Hírügynökség az RTL Klubra hivatkozva szerdán este azt közölte, hogy kedden egy másik BKV-ellenőrt is megtámadtak. A 19-20 éves bliccelő férfi, miután leszállt a buszról, megpróbálta elvenni az ellenőrtől azt a papírt, amit előzőleg aláírt. Megrúgta, megütötte az ellenőrt, majd elmenekült. Az ellenőr kórházba került, de szerdán kiengedték.

A BKV szerint az ilyen támadásokat csak egy úgy lehetne megelőzni, hogy a járművekre kamerás megfigyelő rendszert telepítenek, aminek visszatartó ereje lenne. A cég adatai szerint tavaly egész évben 67-szer támadtak a dolgozóikra, idén 10 hónap alatt már 76 alkalommal.