Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Afgán férfit fogtak el a húsklopfolós gyilkosság miatt

Vágólapra másolva!
Elfogott egy 46 éves afgán férfit a rendőrség, akit az október eleji X. kerületi gyilkossággal gyanúsítanak. A gyilkos egy afgán kereskedőt vert agyon húsklopfolóval, egy másik embert pedig súlyosan megsebesített. A sérültet felépülése után kihallgatták, így sikerült elkapni a gyanúsítottat.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség azt a 46 éves afgán férfit, aki a gyanú szerint október elején húsklopfolóval megölt egy Budapesten élő afgán kereskedőt, egy másik embert pedig életveszélyesen megsebesített a X. kerületi Kada utca egyik családi házában - mondta Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány keddi sajtótájékoztatóján.

Október 5-én reggel 7 órakor érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy egy családi házban lövöldözés volt. A helyszínen egy holttestet és egy életveszélyesen megsérült férfit találtak. A sérült állapota a bűncselekmény óta eltelt időben annyit javult, hogy a rendőrök ki tudták hallgatni afgán- és angoltolmács segítségével. Az általa adott személyleírás és becenév alapján azonosították az emberöléssel és emberölési kísérlettel gyanúsított 46 éves afgán férfit, akit hétfőn az üzletében fogtak el.

A főkapitány elmondta, hogy a most elfogott férfi jó ismerőse volt az elhunytnak, Afganisztánban egy-másfél évig együtt jártak rendőriskolába. A gyanúsított azt mondta, hogy több évig dolgozott a rendőrségnél, több szakterületen. Magyarországra embercsempészek segítségével jutott, menekültstátust kért, és vállalkozást alapított. Későbbi áldozatával is üzleti kapcsolatban volt, de ennek részleteiről a főkapitány nem beszélt.

A rendőrség szerint üzleti jellegű nézeteltérés állt a gyilkosság hátterében. A gyanúsított - aki embercsempészet miatt már volt büntetve - tagadja a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség keres egy másik - afgán vagy román állampolgárságú - férfit is, aki érdekelt volt ebben az üzleti tevékenységben, ott volt a gyilkosság helyszínén, de hogy pontosan mit tett, azt még nem tudják.

A főkapitány szerint csaknem húsz DNS-mintát rögzítettek a családi házban, valamint lábnyomokat, ujjlenyomatokat is, de ezek szakértői vizsgálata még folyik. Tóth Gábor elmondta: a nyomozás érdekében nem hozták nyilvánosságra, hogy a gyilkosság eszköze egy húsklopfoló volt, amelyet a tanúvallomások szerint előző nap selejteztek ki és tettek ki az udvarra.

Az első információk még arról szóltak, hogy az afgán férfi fejbe lőtte áldozatait, de a rendőrség ezt nem erősítette meg. A gyilkosság helyszínéhez közeli zöldséges szerint az áldozat 4 gyerekes családapa volt. Úgy tudta, hogy a férfinak a józsefvárosi piacon volt üzlete.

Egy, a bűncselekmény közelében lakó idős nő azt mondta, hogy a család zárkózottan élt, de jómódúnak tűntek, időnként nagy és drága kocsikkal jöttek hozzájuk vendégek. A nő szerint a gyilkosság reggelén, 7 óra körül jajveszékelésre lettek figyelmesek, majd rövid idő alatt sok rendőr és afgán gyűlt össze a környéken, utóbbiak dulakodtak is, a rendőröknek kellett őket szétválasztaniuk. Az [origo] helyszíni tudósítását itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről